hirdetés
Külföld

Gyógyszereket sem vitt magával a Keletinél megtalált német kisfiú

Napi szinten szedett gyógyszerei, iratok, no és persze szülői engedély nélkül indult el az a német kisfiú, akire a budapesti Keleti pályaudvarnál találtak rá a közelmúltban. A tizenkét éves gyerek világot akart látni, de Budapesten „elakadt”.

Gyógyszereket sem vitt magával a Keletinél megtalált német kisfiú
hirdetés

A német rendőrség a kisfiú eltűnésével kapcsolatosan megosztott felhívásban azt írta, hogy a gyermek napi szinten szedi a gyógyszereit, amelyeket eltűnése során nem vitt magával, ami miatt a szülők szerint egyre romolhatott volna az állapota – idézi fel a Blikk.

A lap szerint a fiú szombaton indult útnak Kenzingenből, ahonnan először egyenesen Berlinbe tartott, majd egy nap pihenő után a magyar fővárosba vonatozott, ahol azonban útja megrekedt. A dolog egyik érdekessége, hogy a több órás úton senkinek sem tűnt fel, hogy a gyermek egyedül üldögél a kabinban, holott akkorra már napok óta keresték. A Keleti aluljáróban az szúrt szemet a rendőröknek, hogy az éjszaka közepén is céltalanul bolyongott.

Az egyenruhások megkérdezték tőle, hogy hol vannak a szülei, de a gyerek csak németül beszélt, és iratok sem voltak nála. A rendőröknek azt mondta, azért jött a magyar fővárosba, mert látni szerette volna, ám nem él itt semmilyen ismerőse, a szülei pedig nem tudnak arról, hogy Budapestre jött.

Az Alexander nevű fiú szerdán délután utazott haza édesapjával. A Blikk szerint mivel havi átlagosan 50 eurót adnak gyermekeiknek a szülők Németországban, ezért a 29 eurós jegyet a fiú könnyűszerrel megválthatta belőle.

hirdetés

Az eset kapcsán a lap megemlíti, hogy a MÁV szabályzata szerint szülő nélkül utazó 10 év feletti gyermek utazásakor a gyermeknek be kell mutatnia valamelyik szülői felügyeleti joggal rendelkező személy beleegyező nyilatkozatát, s ha ilyen nincs nála, akkor az illetékes hatóságok értesítheti a jegyvizsgáló.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés