hirdetés
Külföld

Franciaországban egy nap alatt 30 ezer koronavírus-fertőzöttet azonosítottak

Franciaországban jelentősen megnövekedett az újabb napi fertőződések száma, azonban már enélkül is éjjeli kijárási tilalmat terveztek bevezetni kilenc francia városban a szombati napon.

Franciaországban egy nap alatt 30 ezer koronavírus-fertőzöttet azonosítottak
hirdetés

A csütörtöki napra vonatkozóan 30 621 újabb koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Franciaországban, ami jelentős emelkedést jelent a megelőző napi 22 591 főhöz képest – írja a BBC.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztetett, hogy a „kemény” korlátozásokra „abszolút szükség van” annak érdekében, hogy életeket lehessen megmenteni. Európában már milliókat érintően vezettek, vezetnek be szigorú szabályozásokat a járvány második hullámának kezelése érdekében, így például szombattól a beltéren történő szociális találkozásokat megtiltják Londonban és bizonyos más, a koronavírus által nagyobb mértékben érintett területeken.

Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban és Németországban egyaránt csütörtökön dokumentálták a tömeges tesztelések kezdete óra a legtöbb új koronavírusos esetet, míg Oroszországban a napi áldozatok száma a járvány kezdete óta a legmagasabb volt, hiszen 286 koronavírussal fertőződött ember hunyt el.

A WHO az európai kormányokat arra kéri, hogy cselekedjenek, mivel a kontinensen a napi halálozások száma már ezer fő felett van.

hirdetés

Franciaországban Emmanuel Macron elnök szerdán új korlátozásokat jelentett be, mivel szerte az országban megnövekedett a fertőződési ráta.

Párizs és további nyolc város lakói például „nyomós ok” hiányában nem hagyhatják el otthonaikat este 21 és a rá következő nap reggel 6 óra között szombattól kezdődően, előreláthatólag legalább négy héten át. Macron elmondta, hogy célja a napi új esetek számának 3000 fő alatt tartása.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés