Külföld

Franciaországban az eddigi legtöbb halálozásról számoltak be

Franciaországban a megelőző egy napon összesen 833 új, a koronavírussal összefüggő halálozás történt, amely a járvány kezdete óta az ottani legmagasabb szám.

Franciaországban az eddigi legtöbb halálozásról számoltak be

Jelenleg Franciaországban 8911 olyan halálozás történt, amelyet megelőzően az áldozatoknál pozitív eredményt mutatott a Covid-19-re elvégzett teszt, vagyis, amikor az áldozatok ismerten koronavírusosak voltak. A fertőzések száma eközben elérte a 98 010-et – számol be róla a BBC.

A francia egészségügyi minisztérium hétfőn közölt adatai szerint 605 személy hunyt el kórházakban a megelőző huszonnégy órában, míg idősotthonokban 228-an vesztették életüket. Ez mindkét intézménytípusban 10-10 százalék körüli emelkedést jelent az áldozatok számában.

Némi jó hír is akadt ugyanakkor, hiszen az intenzív osztályokon ápolt betegek száma csak 1,3 százalékkal nőtt, 7072 főre.

A francia egészségügyi miniszter bejelentette hétfőn, hogy egy jelentősebb műveletbe kezdenek, melynek során ellenőrzik az idősotthonok helyzetét az ott élők hatékonyabb védelme érdekében, a halálozások mintegy 27 százaléka ugyanis ezekben az intézményekben történik.

Olivier Véran francia egészségügyi miniszter az új adatokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy egyelőre nem érték el a járvány felfutásának a végét.

Mindeközben hétfőn ugyancsak emelkedett a halálos áldozatok száma Olaszországban, miután előzőleg több napon át is csökkenés volt megfigyelhető. Spanyolországban ellenben már negyedik napja tartott hétfőre a csökkenés az áldozatok számában.

Angela Merkel német kancellár nemrégiben azt mondta, hogy a koronavírus okozta világjárvány a legnagyobb kihívás, mellyel az Európai Uniónak valaha szembe kellett néznie, és kormánya kész gazdaságilag segíteni az uniót.További híreink