hirdetés
Külföld

Folyóban landolt egy utasszállító repülőgép Floridában

Egy utasszállító repülőgép egy szélvihar közben a kifutópályán túlhaladva folyóban landolt az amerikai Florida Államban. A gépen 143 ember utazott.

Folyóban landolt egy utasszállító repülőgép Floridában
hirdetés

Egy szélvihar közepette a kifutópályán túlcsúszva a folyóban landolt egy Boeing 737-mas típusú utasszállító repülőgép Floridában. A gépen utazó 143 ember egyike sem szenvedett súlyos sérülést a balesetben – adta hírül a BBC.

A Miami Air International által működtetett charterjárat a kubai Guantánamói-öböltől indult egy jacksonville-i katonai bázisra.

A large commercial jet went into the St. Johns River, Jacksonville Mayor Lenny Curry said on Twitter. https://t.co/MHNW6g4ibb

hirdetés

— CNN Breaking News (@cnnbrk) 2019. május 4.

Az utasok beszámolói szerint a gép leszállásakor nagy vihar volt éppen, s a repülő egyenesen a közeli Saint John’s folyóba csúszott. Noha súlyos sérülést a gép fedélzetén lévők közül senki nem szenvedett, legkevesebb húsz ember kisebb sérülések miatt kezelni kellett.

Az egyik utas a CNN TV csatornának a péntek esti incidenst felidézve elmondta, hogy a gép „szó szerint a földnek csapódott, majd megpattant, amiből nyilvánvaló volt számára, hogy a pilóta nem tudja egészen irányítás alatt tartani a gépet – amely ekkor ismét megpattant.

#breaking: Boeing 737 coming from Guantanamo Bay slid off runway and fell into St. Johns River in Florida. @JSOPIO says plane wasn't submerged and that everyone is alive, accounted for. Jacksonville Mayor says President Trump called to offer help.

STORY: https://t.co/Bs0iLp1tptpic.twitter.com/vHhvOMv5BJ

— Preston Phillips (@PrestonTVNews) 2019. május 4.

Amikor a vízbe érkezett a repülő, utastársaival nem tudták, hogy hol vannak – óceánban-e, vagy egy folyóban. Mindenesetre érezte a vízbe szivárgó olaj szagát.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés