hirdetés
Külföld

Földrengés volt Mexikóban

Egy nagy erejű földrengés történt hat mexikói várost érintően, amelynek következtében legkevesebb öt ember életét vesztette.

Földrengés volt Mexikóban
hirdetés

Sokan a földrengés idejében otthonról dolgoztak, mivel a fővárosban továbbra is korlátozások vannak érvényben a koronavírussal összefüggésben – derül ki a BBC cikkéből.

A hírportál szerint azonban a kormány veszélyjelző rendszere jól működött, s így a lakosságnak elegendő idő állt a rendelkezésére ahhoz, hogy elhagyják otthonaikat.

A földrengés epicentruma Oaxaca állam délnyugati részén volt, s a rengés erőssége elérte a Richter-skála szerinti 7,4-es értéket. Eddig valamennyi ismertté vált haláleset Oaxaca állam területén történt.

A katasztrófa sokakban igen keserű emlékeket kelthet, hiszen alig három éve Mexikóvárosban egy több száz halálesettel járó földrengés következett be.

hirdetés

A mostani földrengés során mintegy kétszáz épület rongálódott meg La Crucecita városában a helyi tisztviselők szerint. Egy helyi bolt tulajdonosa a Reutersnek elmondta, hogy egyetlen pillanat alatt veszített el mindent, amit egy élet munkája során elért.

Egyelőre a mentésen dolgozó szakembereknek nem sikerült elérniük bizonyos elszigetelt falvakat, ahol a beszámolók szerint ugyancsak károkat okozott a rengés, és attól lehet tartani, hogy még több sérültet találnak majd ezeken a területeken is.

A régióban a kezdeti, nagy erejű rengést követően már több mint 400 utórengést észleltek, amelyek közül a legerősebb 4,6-es erősségű volt.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés