hirdetés
Külföld

Fagyasztott csirkeszárnyakon találtak koronavírust Kínában

A dél-kínai Shenzen hatóságai azt mondták, hogy fagyasztott csirkeszárnyak felszínén azonosították az új típusú koronavírust. Az érintett hústermékeket Brazíliából importálta az ázsiai ország.

Fagyasztott csirkeszárnyakon találtak koronavírust Kínában
hirdetés

A csirkeszárnyakat a helyi egészségügyi hatóságok egy olyan rutinellenőrzés keretében vizsgálták, amelyet rendre az importált élelmiszerek esetében hajtanak végre – ismertetik a BBC hírportáljának cikkében.

A shenzeni kormányzóság közölte, hogy az eredmények fényében tesztelték azokat a személyeket, akik érintkezésbe léphettek a fertőzött élelmiszerrel, valamint a környéken tárolt termékek tesztjére is sort kerítettek, ezidáig azonban ezek a tesztek mind negatív eredményt mutattak.

Nem sokkal korábban egyébként a kínai állami média arról tett bejelentést, hogy az ország keleti részén fekvő Wuhu városában találtak fertőződött importszállítmányt. Akkor ecuadori import garnélarák csomagolásán fedezték fel a kórokozót.

A két eset miatt felmerültek aggályok a külföldről Kínába importált élelmiszertermékeket illetően, mivel nem kizárható, hogy új koronavírusos gócok kialakulásához járulhatnának hozzá a fertőződött élelmiszerek.

hirdetés

A shenzeni egészségügyi hatóságok a lakosságot arra kérték, hogy ügyeljenek az óvintézkedésekre annak érdekében, hogy csökkentsék az import hústermékek és halak, tengeri herkentyűk jelentette kockázatot.

A vírus első megjelenése egyébként éppen egy hal- és húspiachoz volt köthető Wuhanban.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés