hirdetés
Külföld

Észak-Korea nem szeretne további tárgylásokat Dél-Koreával

Észak-Korea visszautasított bármilyen további tárgyalást Dél-Koreával, s egyúttal úgy véli, hogy mindez teljes mértékben Dél-Korea hibájából történik így. Mindezt egy közleményben tudatták, amelyet Mun-Dzsein dél-koreai elnök csütörtöki beszédére reagálva adtak ki.

Észak-Korea nem szeretne további tárgylásokat Dél-Koreával
hirdetés

Mindeközben pénteken kora reggel Észak-Korea két rakétát is tesztelt, mindkettő a keleti partvidéktől távolabb csapódott a tengerbe a dél-koreai hadsereg közlése szerint. A BBC felidézi, ez alig egy hónap alatt már a hatodik ilyen fegyverkísérlet volt.

A két egyelőre nem azonosított rakétát helyi idő szerint pénteken reggel 8 óra körül bocsátották fel, s azok tengerbe csapódásukat megelőzően a dél-koreai Egyesített Vezérkar szerint 30 kilométeres magasságig jutottak, és 230 kilométeres távot tettek meg.

Hat napja Észak-Korea ugyancsak két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt a Japán-tengerbe. A sorozatos újabb rakétateszteke annak ellenére került sor, hogy Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető előzőleg júniusban az atomfegyver-mentesítéssel kapcsolatos tárgyalások újrakezdéséről egyeztettek.

Észak-Korea ellen több nemzetközi szankció is életbe lépett az atomfegyverek fejlesztése miatt.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés