hirdetés
Külföld

Észak-Korea megkezdte az olimpia közvetítését

Észak-Korea megkezdte a tokiói olimpia televíziós közvetítését, de csak mindegy két nappal a hivatalos záróünnepséget követően.

Észak-Korea megkezdte az olimpia közvetítését
hirdetés

Helyi beszámolók szerint a Koreai Központi Televízió hetven percet sugárzott az Egyesült Királyság – Chile női labdarúgó mérkőzésből, amit még július huszonegyedikén játszottak eredetileg – írja a BBC.

A Yonhap hírügynökség szerint Észak-Korea korábban már közvetítette az olimpiát pár nappal a nyitóünnepséget követően. Egy helyi ügyekkel foglalkozó portál, az NK News szerint a női labdarúgó mérkőzést alacsony felbontásban, kommentár nélkül sugározták, s egyelőre nem tudni, honnan származik a felvétel.

Az elmúlt években a regionális televíziós szövetség felajánlotta Észak-Koreának, hogy a dél-koreai SBS csatornával együttműködve elérhetővé teszi számukra az olimpiáról készült felvételeket, ám azt nem tudni, hogy innen származott-e a felvétel, s ha nem, akkor honnan.

Észak-Korea nem küldött a tokiói olimpiára delegációt, mivel állítása szerint meg akarta óvni sportolóit a koronavírustól. Az országban a hivatalos közlések szerint továbbra sincs jelen a koronavírus, ami szakértők szerint valószínűtlen állítás.

Az egyébként 1988 óta most először fordult elő, hogy nem mentek észak-koreai sportolók az olimpiára, s akkor is a szöuli eseményt bojkottálták a hidegháború idején.

(A borítókép forrása: pixabay.com / InspiredImages)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés