Külföld

Elütött tizenhat, a síneken alvó vendégmunkást a vonat Indiában

Indiai tisztviselők vizsgálatot indítottak, miután egy vonat elütött tizenhat személyt, akik Mahárástra állam területén a síneken aludtak el.

Elütött tizenhat, a síneken alvó vendégmunkást a vonat Indiában

Az elhunytak vendégmunkások voltak, akik a vasúti síneken tértek aludni, miközben úton voltak az állomás felé, ahol egy hazafelé tartó vonatot akartak elérni – számol be róla a BBC hozzátéve, hogy India jelenleg működtet olyan speciális vonatokat is, amelyekkel a vendégmunkásokat eljuttatják a falvakba, ahol élnek.

Több tízezer vendégmunkás gyalogosan indult útnak a városokból, amikor bejelentették, hogy a koronavírus miatt kijárási tilalmat vezetnek be az országban. Indiában egyébként főként azok állnak vendégmunkásnak, akik a vidéki területekről a városok környékére, városokba mennek annak érdekében, hogy magasabb fizetést próbáljanak elérni.

A vasúti tisztviselők szerint a vendégmunkások először az úton haladtak a célpontjuk felé, majd aztán a sínekre tértek rá. Mintegy harminchat kilométernyi gyaloglás után elfáradtak, és eldöntötték, hogy aludni térnek, azonban úgy vélték, hogy a korlátozások miatt vonatok sem járnak, így a síneken pihentek le.

Több vendégmunkás korábban már próbált gyalogosan hazajutni, miután március 24-én bejelentették a kijárási tilalmat, mert attól tartottak, hogy esetleg élelem nélkül maradhatnak. Buszok és vonatok azonban nem álltak a rendelkezésükre, ezért kellett gyalogolniuk.

Korábban ebben a hónapban ellenben bejelentették, hogy enyhítenek a korlátozásokon, és speciális buszokon és vonatokon mégis hazaszállítják a vendégmunkásokat.

Narendra Modi a mostani balesettel kapcsolatosan azt mondta, hogy rendkívül gyötrik őt a történtek.További híreink