hirdetés
Külföld

Elrendelték egy medve leölését, miután az rátámadott egy apára és fiára

Egy regionális vezető Észak-Olaszországban elrendelte egy medve kilövését, miután az állat korábban ezen a héten egy férfira és annak fiára támadott. A huszonnyolc éves férfi éppen Trentótól északra túrázott a hegyekben, amikor medvével került szembe, s elesett. A férfi apja erre a medvére támadott fia védelmében, s közben megsérült.

Elrendelték egy medve leölését, miután az rátámadott egy apára és fiára
hirdetés

A huszonnyolc éves férfi éppen Trentótól északra túrázott a hegyekben, amikor medvével került szembe, s elesett. A férfi apja erre a medvére támadott fia védelmében, s közben megsérült.

Az eset rávilágított arra, hogy egyre több a medve a környéken. Helyi állatvédők arra kérték a hatóságokat, hogy ne lőjék ki a medvét, s javasolták, hogy inkább világosítsák fel a lakosságot – derül ki a BBC cikkéből.

Trentino megyében összesen mintegy 82-93 medve él, s veszélyeztetett faj lévén ezek az állatok részét képezik az alpesi barnamedve visszatérését célzó EU-s programnak.

Múlt hónapban már terjedni kezdett az interneten egy videó, amelyen egy tizenkét éves fiú volt látható, akit apja hívogatott le egy meredek hegyi részről, mivel egy medve sétált mögötte.

hirdetés

Azt egyelőre nem tudni, hogy a legutóbbi esetben érintett medve hím vagy nőstény volt-e, vagy hogy esetleg bocsait védte-e, ha nőstény volt. A huszonnyolc éves férfit és apját mindenesetre kórházba szállították, az apát például kezein és karján harapta meg az állat.

A férfiak ruháin lévő DNS-t most annak érdekében elemzik, hogy az állatot azonosíthassák. Állat- és természetvédő csoportok ellenben azt szorgalmazzák, hogy a helyi hatóságok ne járjanak el túl elhamarkodottan, hiszen még nem tudni, mik voltak a támadás körülményei.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés