hirdetés
Külföld

Elítéltek egy tizenévest, aki hamis riasztásával egy ártatlan ember halálát okozta

Egy amerikai gamert tizenöt hónap börtönbüntetésre ítéltek, miután a segélyhívót egy téves hívással riasztotta, s a kiérkező erők megöltek egy ártatlan embert.

Elítéltek egy tizenévest, aki hamis riasztásával egy ártatlan ember halálát okozta
hirdetés

Nem ez volt a „swatting”, vagyis a segélyhívó az egy játékostárs ellen irányuló téves riasztásának első példája az Egyesült Államokban, azonban kétségkívül az egyik leghíresebbé vált eset, miután egy Andrew Finch nevű férfit a tizenkilenc éves Casey Viner és társa, Tyler Barriss, hamis hívása nyomán kiérkezve ölték meg a rendőrök.

A hamis hívásban Barriss azt állította, hogy családjával túszul ejtették őt, s mikor a rendőrség kiérkezett a megadott címre, ott megölték a kétgyermekes Andrew Fincht - idézi fel a BBC.

A tévest hívást leadó két férfi beismerte, hogy ők indították a téves hívást, miután összevesztek egy másik, Shane Gaskill nevű férfival a Call of Duty-val folytatott játékuk során.

Korábban ebben az évben az álsegélyhívást indító Tyler Barrisst mát elítélték, ő húsz év börtönbüntetést kapott a tettéért.

hirdetés

A bíróságon most Viner bűnösnek vallotta magát, és azt mondta, hogy „rendkívül sajnálja a történteket”, és soha nem volt szándéka, hogy ilyesmi történjen, valamint úgy fogalmazott, hogy nincs nap, amikor ne gondolna az esetre. Tizenöt hónapos börtönbüntetése mellett a férfi számára a játékok használatát is két évre megtiltották.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés