hirdetés
Külföld

Életben maradt egy csatornában hagyott újszülött kislány Indiában

Sajnos nem példa nélküli Indiában, hogy a lány gyermekekkel hasonlóan kegyetlenül bánjanak saját szüleik.

Életben maradt egy csatornában hagyott újszülött kislány Indiában
hirdetés

Egy csatornából mentettek ki Mumbaiban egy ötnapos kislányt, akit feltehetőleg szülei hagytak sorsára. A baba immár egy helyi kórházban gyógyul, s orvosai szerint jól van, egészségi állapotát pedig folyamatosan nyomon követik – írja a BBC.

A rendőrség közlése szerint helybéli lakosok azt követően fedezték fel a bajban lévő csecsemőt, hogy több macska is összesereglett a baba körül, és hangosan fújtak és doromboltak kerülgetve őt. Azt még vizsgálják, hogy miként került a kislány a csatornába.

Noha hivatalos elméletet még nem állított fel a rendőrség, eddig is több esetben előfordult már, hogy a lánygyermekeket saját szüleik hagyták (volna) elhagyatottan meghalni, mivel számos családban a fiúgyermekeket „részesítik előnyben”. A nőkkel szembeni diszkrimináció általánosságban véve nem ritka a fejlődő országban, s a lánygyermekeket elsősorban a szegénységben élő családokban gyakran csak „anyagi tehernek” látják.

Mindennek következtében igen kedvezőtlen a hatalmas népességű országban a két nem aránya, mert még ha nem is minden nem kívánt lány magzat születik meg és jut hasonló sorsra, az abortuszok is sokkal inkább érintik a lány magzatokat, mint a fiúkat.

hirdetés

A most talált kislányt egy női rendőr által vezetett egység mentette ki a csatornából a vasárnapi napon, azonban a szennyvízben fekvő baba láthatóan már igen nagy stresszt élt át, mire megmentői érte siettek. Két rendőr szedte ki végül a csatornából, majd meleg vízzel megmosdatták, és száraz ruhába csavarva kórházba vitték őt.

Amikor a gyermeket kivették a vízből, már érezhetően kihűlés-közeli állapotban volt, és a kezei is kékes árnyalatúak lettek.

Állapota immár stabil, s folyamatosan figyelik, hogy van.

Az eset sokakat érintett meg, így a közösségi oldalakon is nagyon nagy visszhangot váltottak ki a történtek. Aktivisták szerint ráadásul az elmúlt néhány évtizedben több millió leány magzat válhatott abortusz áldozatává csak azért, mert a családok inkább fiúgyermekeket szeretnének.

Manmohan Szingh, India korábbi miniszterelnöke a nemzet szégyenének nevezte mindezt, és „hadjáratra” szólított fel a lánygyermekek védelmének érdekében. A 2014-ben hivatalába lépett Narendra Modi is arra kérte az ország lakosságát, hogy „hagyjanak fel a lányaik megölésével”.

(A borítókép forrása: pixabay.com / StockSnap)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés