hirdetés
Külföld

Elbocsátott három, be nem oltott dolgozót a CNN

A CNN elbocsátotta három olyan dolgozóját, akik annak ellenére mentek be munkahelyükre, hogy nem voltak beoltva koronavírus ellen, holott ezt a munkáltató előírta számukra.

Elbocsátott három, be nem oltott dolgozót a CNN
hirdetés

A vállalat elnöke, Jeff Zucker egy csütörtöki levélben említette meg a munkavállalóknak az esetet, amivel egyúttal emlékeztette őket arra, hogy kötelező a védőoltás felvétele, amennyiben olyan helyszínen jelennek meg a munkájukkal összefüggésben, ahol már alkalmazottakkal is találkozhatnak – derül ki az Independent.ie cikkéből.

Zucker a szigorú hangvételű emlékeztetőben leszögezte azt is, hogy „zéró tolerancia” van érvényben náluk az oltatlanul való megjelenéssel kapcsolatban.

A munkavállalóknak szétküldött emlékeztető csakhamar az AP hírügynökséghez is eljutott, miután a levél tartalmát Twitteren megosztotta a CNN riportere, Oliver Darcy.

Egyelőre maga a CNN nem közölt részleteket a munkavállalók elbocsátásával kapcsolatban, s azt sem árulta el, hogy hol dolgozott az érintett három, korábbi munkavállalójuk.

A vállalat irodái egyébként már megnyitottak, s önkéntes alapon visszatérhetnek oda azok a munkavállalók, akik be vannak oltva. Zucker szerint dolgozóik több mint harmada már ismét az irodáikban végzi a munkáját.

Noha eddig „becsületalapú” módon történt a vakcinázottság igazolása, elképzelhetőnek tartják, hogy ez az elkövetkező időszakban megváltozik majd. Egyes, a járvány által különösen érintett helyeken pedig kötelező lesz a maszkviselés a CNN-irodákban, amikor éppen nem étkeznek vagy isznak a munkavállalók, esetleg nem tartózkodnak olyan „privát” zárt téren, ahol rajtuk kívül nincsen más.

Korábban egyébként úgy tervezték, hogy szeptember hetedikén már visszaáll a korábbi rendszer, s a dolgozók visszatérnek az irodákba, ám ezt az időpontot október közepére tolták ki.

Több más amerikai vállalatnál is hasonló szabályokat vezettek egyébként be a munkahelyeken, bár van ellenpélda is – egy befektetési vállalat például a szankciók helyett pozitív megerősítéssel, nevezetesen egyszeri pénzbeli juttatással igyekszik rávenni munkavállalóit az oltakozásra.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Paul Brennan)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés