hirdetés
Külföld

Egyre kétségbeejtőbb a helyzet a hőséggel és bozóttüzekkel sújtott Ausztráliában

Rengeteg különböző bozóttűz pusztít egymással párhuzamosan szerte Ausztráliában, miközben az ország szinte minden régiójában 40 Celsius-fok körüli hőség tombol mostanra.

Egyre kétségbeejtőbb a helyzet a hőséggel és bozóttüzekkel sújtott Ausztráliában
hirdetés

Noha számos ausztrál államban gyűlik meg az emberek baja a pusztító bozóttüzekkel, hétfőre Victoria államban észlelték a legveszélyesebb tűzesetet.

A Victoria államban található East Gippsland nevű, a turisták körében is igen népszerű régióból mintegy 30 ezer helyi lakosnak kellett elmenekülnie, ugyanakkor később az evakuálást túl kockázatosnak minősítették, ugyanis a tüzek több jelentős környékbeli autóutat is elértek – derül ki a BBC cikkéből.

Australia: racing up a cliff in the NSW Grose Valley, a bushfire near Blackheath in the Blue Mountains | shocking ferocity | https://t.co/NoMb1e6eE5 | 7NEWS | Dec 21 2019 pic.twitter.com/m30iI5u1EH

hirdetés

— redball (@redball2) 2019. december 22.

Szeptember óta az Ausztráliában dúló bozóttüzek következtében kilenc ember vesztette életét.

Jelenleg Victoria államban a legkedvezőtlenebbek a fejlemények, itt hétfőn rendkívül magas hőmérséklettel, erős szelekkel és zivatarokkal nehezítette az időjárás a tűzzel küszködők dolgát. A tűz miatt vészhelyzeti riasztást adtak ki Victoria állam mellett Dél-Ausztrália, Új-Dél-Wales és Tasmania területére is a hétfői napon.

This woman was ready to give the shirt off her own back to save a koala from an Australian bushfire pic.twitter.com/wnzCYujyG3

— Tomthunkit™ (@TomthunkitsMind) 2019. december 28.

Sydney-ben több mint negyedmillió ember írt alá mostanra egy petíciót, amelyben az újévi tűzijáték elmaradása, és az arra tervezett összeg a bozóttüzek elleni munkálatokra fordítása mellett szólalnak fel.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés