hirdetés
Külföld

Egy vegyi üzemben történtek robbanások Texasban

Mintegy 60 ezer embert evakuáltak a texasi Port Neches közelében, miután egy vegyi üzemben több nagyobb robbanás is történt.

Egy vegyi üzemben történtek robbanások Texasban
hirdetés

Az esetről készült felvételen az látható, hogy hirtelen fényvillanás előzte meg az üzemben kialakult tűzesetet. Egy másik videón pedig azt rögzítették, hogy a robbanás olyan nagy erejű volt, hogy egy közeli ház ajtaja kiszakadt tőle – írja a BBC.

Az első robbanás következtében három ott dolgozó sérült meg. Ez helyi idő szerint szerdán 1 órakor történt, majd még több másodlagos robbanás is követte. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a robbanást, azonban később, még aznap délután 2 órakor egy újabb nagy erejű robbanás is történt, ami miatt a környéket evakuálták.

A kötelező evakuációs zóna mintegy 6,4 kilométert tesz ki az üzem körül, és több különböző települést is érint. A tisztviselők arról egyelőre semmi pontos információt nem tudtak mondani, hogy mikor térhetnek vissza az emberek az otthonaikba.

Az érintett vállalat a közleményében azt írta, hogy a problémát észlelve azonnal megkezdték a szükséges vészhelyzeti lépéseket, valamit a tűzoltóság segítségét kérték.

hirdetés

Egy közeli település lakói arról számoltak be, hogy még ott is kitörtek a házak ablakai az óriási detonáció következtében.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés