hirdetés
Külföld

Egy vegyi üzemben történt robbanás az olaszországi Velencéhez közel

Egy vegyi üzemben robbanás történt egy velencei ipari területen, amelynek következtében megsérült két dolgozó. A robbanást követően fekete füstfelhő emelkedett fel a helyszínről, a helyi hatóságok így a lakosoknak azt tanácsolták, hogy maradjanak otthon, és csukják be az ajtókat, ablakokat.

Egy vegyi üzemben történt robbanás az olaszországi Velencéhez közel
hirdetés

Gianpaolo Bottacin, a helyi katasztrófavédelem egy tisztviselője elmondta, hogy két, a vegyi üzemben dolgozó személy súlyos égési sérüléseket szenvedett a robbanás következtében, amely a város szárazföldi részén történt, néhány kilométerre a történelmi városrészről – számol be róla a Reuters hírügynökség.

A helyi RAI televíziós csatorna és helyi sajtóorgánumok arról számoltak be, hogy egy 3V Sigma nevű, különleges vegyi anyagok gyártásával foglalkozó vállalat telephelyén történt a robbanás. A Reutersnek az esetet követően a híre közléséig nem sikerült elérnie a vállalatot.

Dramatic video of smoke billowing from chemical plant near Venice after blasthttps://t.co/HUJCJ01mSL pic.twitter.com/4axpKaqZfX

hirdetés

— Yeni Şafak English (@yenisafakEN) May 15, 2020

A mentők és a tűzoltók, továbbá a környezetvédelmi tisztviselők a helyszínre vonultak. A televíziók által sugárzott felvételeken az is látszik, hogy sűrű, fekete füstfelhő gomolygott, mely még több kilométerrel távolabb is kivehető volt.

Gianpaolo Bottacin egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy jelenleg még el van zárva a terület, ami azt jelenti, a tűz nem fog tovább terjedni a vállalat telephelyéről, azonban nehezen elképzelhető, hogy a belső területeken egyhamar sikerülne megállítani a lángokat.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés