hirdetés
Külföld

Egy tizenévest megöltek, egy másik fiatalt megsebesítettek Seattle „autonóm zónájában”

Meglőttek két tizenévest Seattle a tüntetések során felállított „autonóm zónájában”; az idősebb, tizenhat éves áldozat belehalt a sérüléseibe.

Egy tizenévest megöltek, egy másik fiatalt megsebesítettek Seattle „autonóm zónájában”
hirdetés

Az egyik, tizenhat éves áldozat belehalt a sérüléseibe, miután kórházba szállították, a másik, tizennégy éves fiatalt pedig jelenleg is intenzív osztályon ápolják – adja hírül a BBC.

A zónát, melyet eredetileg Capitol Hill Autonóm Zónának neveztek el (most Capitol Hill Occupied Protest) A George Floyd halála miatt kipattant tüntetések során „alakították ki”. Mivel a rendőri brutalitás elleni tüntetés része, ezért a zóna önkormányzó módon működik.

Közleményében a Seattle-i Harborview Egészségügyi Központ azt közölte, hogy helyi idő szerint hajnali 3 óra 15 perckor egy magánautóval vitték be az egyik gyereket, míg a másik fiatalt a tűzoltók szállították a kórházba negyed órával később – ő azonban kórházba szállítását követően elhunyt.

Noha az érintett helyszínt eredetileg békés tüntetők foglalták el, ez immár a negyedik lövöldözés volt, ami az elmúlt tíz napban az autonóm zóna területén bekövetkezett. Az első lövöldözés június huszadikán történt – ekkor egy tizenkilenc éves férfit megöltek, s egy harminchárom éves férfi megsérült. Ezt követően már másnap újabb lövöldözésre került sor, amelyben egy tizenhét éves fiú sérült meg, s két nap múltán újabb sérültről számoltak be, akinek lőtt sérülése keletkezett.

hirdetés

A legutóbbi erőszakos eseményt követően a városi hatóságok azt mondták, fontolóra veszik a zóna felszámolását, és a területen egy rendőrállomás ismételt működtetését. Ez utóbbit akkor hagyták el a rendőrök, amikor a tüntetők a zónát felállították.

Carmen Best, a Seattle-i Rendőrség vezetője elmondta, hogy a zóna betonkerítéseinek közelében találtak egy fehér terepjárót, amelyen lövés okozta lyukak voltak, azonban kifogásolta, hogy a tüntetők és a lakosok nem működnek együtt velük. Elmondása szerint a zóna immár „senki számára sem biztonságos”.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés