hirdetés
Külföld

Egy olasz buszsofőr éberségének hála minden gyermek ki tudott menekülni a kigyulladó buszból

Egy olasz buszsofőr időben észlelte a jármű hibáját, így mind a huszonöt, a járművön utazó gyermeket biztonságosan le tudták juttatni, még mielőtt a lángok felcsaptak volna.

Egy olasz buszsofőr éberségének hála minden gyermek ki tudott menekülni a kigyulladó buszból
hirdetés

A busz 14 és 16 év közötti fiatalokat szállított egy nyári táborba, amikor Milánótól közel 80 kilométerre egy alagútban kigyulladt – derül ki a BBC cikkéből.

A tűzoltók hamar a helyszínre érkeztek, s eloltották a tüzet. A helyi katasztrófavédelem által közzétett felvételen látható, hogy a busz környékén sűrű füst gomolygott, míg a forgalom feltorlódott mögötte.

Noha minden gyermeket lehoztak a buszról, hetet közülük elővigyázatosságból kórházba vittek esetleges füstmérgezés jeleinek megfigyelése céljából.

Attilio Fontana, a régió kormányzója az eset után a buszsofőr gyors gondolkozását méltatta, amiért félreállt, és még az előtt kimenekítette a gyerekeket, hogy a jármű lángba borult, s aztán teljesen kiégett volna. Egyúttal a tűzoltóknak és mentőknek is köszönetet mondott.

A helyszínre öt tűzoltóegység érkezett, miután kedden helyi idő szerint 10 óra körül a segélyhívón bejelentés érkezett. Az egyik tűzoltó azt mondta, hogy talán az egyik abroncsból indult ki a tűz, biztosat azonban még nem lehet tudni.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Rudy and Peter Skitterians)


hirdetés

További híreink