hirdetés
Külföld

Egy karácsonyi vásár közelében öltek meg egy tűzoltót Németországban

Érthető módon rendkívüli felháborodást váltott ki Németországban az Augsburgban elkövetett bűncselekmény. Az eset során hét fiatal férfi addig bántalmazott egy tűzoltót felesége és egy velük együtt a karácsonyi vásárba látogató pár előtt, hogy a férfi belehalt a sérüléseibe.

Egy karácsonyi vásár közelében öltek meg egy tűzoltót Németországban
hirdetés

A rendőrök Németország déli részén a vasárnapi napon őrizetbe vették a negyvenkilenc éves tűzoltó feltételezett gyilkosait – számol be róla a Deutsche Welle.

A tűzoltó feleségével és egy ismerős párral látogatott el a karácsonyi vásárba, ahol egy hét fiatal férfiból álló csoport pénteken éjjel, amikor hazafelé tartottak a vásárról, rájuk támadott. Egy vitát követően mérték a halálos ütést az áldozat fejére, és noha a két nő nem sérült meg, a másik férfi is viszonylag súlyos sérülést szenvedett el, miután összeszólalkoztak a társasággal, és azok támadólag léptek fel.

A bajos hatóságok vasárnap közölték, hogy a nyomozás és az elkövetők felkutatására tett kísérletek nyomán két gyanúsítottat őrizetbe vettek. Az elsődleges gyanúsított egy tizenhét éves helybéli, ám „többnemzetiségű” személy, míg a másik egy ugyancsak tizenhét éves, Augsburgan született, de dél-európai származású illetőt ugyancsak gyanúsítottként vettek őrizetbe.

Jelenleg a hatóságok a videófelvételek alapján a társaság többi tagjának azonosításán dolgoznak.

hirdetés

Vasárnap több mint száz tűzoltó gyűlt össze a bűncselekmény helyszínének közelében, hogy megemlékezzenek kollégájukról, akinek halála szerte Németországban megdöbbentette és felháborította az embereket.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés