hirdetés
Külföld

Dél-Korea szerint semmi nem utal rá, hogy Kim Dzsongun szívműtéten esett volna át

A dél-koreai hírszerző ügynökség szerint nincs alapjuk azoknak a pletykáknak, amelyek Kim Dzsongun egészségi állapotát firtatják, így például annak sincsen jele, hogy az észak-koreai vezető szívműtéten esett volna át.

Dél-Korea szerint semmi nem utal rá, hogy Kim Dzsongun szívműtéten esett volna át
hirdetés

Az észak-koreai vezető az elmúlt időszakban mintegy húsz napon át nem jelent meg a nyilvánosság előtt, és nem volt jelen a nagyapja születési évfordulója alkalmából rendezett eseményen sem, amely az év egyik kiemelkedő alkalma – idézi fel a BBC.

Az, hogy a vezető egy ideig nem adott hírt magáról, a közösségi oldalakon olyan pletykákhoz vezetett, miszerint súlyosan beteg lehet, vagy akár életét is vesztette. Később azonban megjelent róla egy kép, amelyen egy műtrágya-gyár avatásán van jelen, s látszólag jó egészségnek örvend.

A dél-koreai hírszerzés vezetője szerdán egy parlamenti bizottságnak nyilatkozva elmondta, hogy nincsen jele annak, hogy igazak volnának a Kim Dzsongun egészségével kapcsolatos pletykák.

A bizottságban elhangzott, hogy az észak-koreai vezető ebben az évben tizenhétszer jelent meg a nyilvánosság előtt, miközben általában az évnek ezen idejére már 50 nyilvános megjelenést ejt meg más években.

hirdetés

A bizottság egy tagja felvetette, hogy ennek akár a koronavírus-járvány is lehet az oka, még ha a hivatalosan közölt adatok szerint Észak-Koreában nincs is jelen a vírus. Az egyik törvényhozó megjegyezte, nem lehet teljességgel kizárni, hogy járvány ütötte volna fel a fejét Észak-Koreában.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés