hirdetés
Külföld

Csökkent a Dorian hurrikán után eltűntként keresett emberek száma

A bahamai sürgősségi szolgálatok közlése szerint a korábbi 2500 főről 1300 főre csökkent mostanra azok száma, akiket a rendkívül pusztító Dorian hurrikán elvonulását követően eltűntként kezdtek keresni. A halálos áldozatok száma azonban várhatóan tovább emelkedik majd, hiszen több áldozatra még rátalálhatnak a romok között.

Csökkent a Dorian hurrikán után eltűntként keresett emberek száma
hirdetés

A helyi katasztrófavédelmi szolgálat közlése szerint azt követően sikerült csökkenteni az eltűntekről szóló listát, hogy összevetették azt a menedékhelyeken lévő emberek névlistájával.

A BBC felidézi, a Dorian hurrikán korábban ebben a hónapban haladt át a Bahamák területén, s eközben legkevesebb ötven ember halálát okozta. A halálos áldozatok száma ugyanakkor várhatóan tovább emelkedik majd, ugyanis még folyamatban vannak a vihar utáni munkálatok, így a romok eltakarítása is.

Hubert Minnis helyi miniszterelnök egy televíziócsatornának azt mondta a szerdai napon, hogy a kormánya lehető legátláthatóbban igyekszik dolgozni, és időben megosztják a rendelkezésükre álló információkat a halálos áldozatok számáról is.

A Dorian hurrikán olykor 295 km/órás széllökésekkel pusztított a területen szeptember elsejétől, majd még huzamosabb ideig ott is maradt.

hirdetés

Egy helyi rendőrparancsnok azt mondta, hogy az áldozatok keresése lassú folyamat, mivel a rendőröknek és a mentő személyzetnek a romok között kell kutatniuk.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés