hirdetés
Külföld

Brazíliában meghaladta az ezret az elhunyt koronavírus-fertőzöttek száma

Brazília az első olyan, a déli féltekén fekvő ország, ahol az elhunyt koronavírusos betegek száma meghaladja az ezer főt.

Brazíliában meghaladta az ezret az elhunyt koronavírus-fertőzöttek száma
hirdetés

A dél-amerikai országban már legalább 1068 haláleset történt, és 19 789 diagnosztizált fertőződést tartanak számon a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint – írja a BBC.

A legtöbb brazil kormányzó bevezetett már karanténintézkedéseket, azonban Jair Bolsonaro brazil elnök továbbra sem ért egyet a korlátozásokkal. Helyi egészségügyi tisztviselők állítják, hogy „nem várható a járvány csúcsának elérése” az elkövetkező hetekben.

Mindeközben egyre többeket aggaszt, hogy a latin-amerikai országban a vírus esetleg kontrollálatlanná válhat, különösen az alacsonyabb jövedelmű régiókban és a zsúfoltabb lakókörnyékeken, ahol a társadalmi távolságtartás vagy a megfelelő higiénia betartása nehézségekbe ütközhet – fogalmazta meg a BBC helyi tudósítója.

Ugyancsak felmerült az aggály, hogy az őslakos brazil közösségeket különösen súlyosan érintheti a járvány, szakértők szerint ugyanis a külvilágból érkező fertőződések ellen ezeknek az embereknek kevesebb természetes védekező mechanizmusa van, ami miatt különösen sérülékenyek lehetnek.

Korábban ezen a héten egy őslakos tinédzser egy kórházban elhunyt, amivel ő volt a betegség első áldozata a rezervátumokban élő bennszülöttek közül.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés