Külföld

Brazíliában 4 ezer felett a koronavírus napi áldozatainak száma

Brazília most először regisztrált 24 óra leforgása alatt négyezernél több, a koronavírussal összefüggő halálesetet. Közben továbbra is nő a fertőződések száma, ami részben a fertőzőképesebb vírusvariáns terjedésének tudható be.

Brazíliában 4 ezer felett a koronavírus napi áldozatainak száma
hirdetés

A brazil kórházak már telítve vannak, s egyes városokban kezelésre váró emberek még az előtt meghalnak, hogy ápolásban részesülnének. Vannak régiók, ahol a beszámolók szerint az egészségügyi rendszer az összeomlás szélén van – derül ki a BBC cikkéből.

A világon a második legtöbb koronavírussal összefüggő halálesetet Brazíliában jegyezték fel – az Egyesült Államok után –, összesen 337 ezerhez közeli az áldozatok száma.

hirdetés

Jair Bolsonaro brazil elnök a statisztikák ellenére továbbra sem támogatja, hogy a járvány megfékezése érdekében korlátozásokat vezessenek be. Meglátása szerint ugyanis a gazdasági visszaesésnek még a vírusénál is komolyabb következményei volnának. Az elnök még egyes, a helyi hatóságok által meghozott korlátozásoknak is igyekezett véget vetni.

Kedden nyilvános beszédében a karantént is bírálta, mert szerinte az elhízáshoz, depresszióhoz, sőt, akár munkanélküliséghez is vezethet. Nem tett említést ugyanakkor az elmúlt 24 órában bekövetkezett 4195 halálesetről.

Brazíliában 13 millió koronavírus-fertőződést jegyeztek fel eddig, s csak márciusban 66 570 ember hunyt el ilyen okokból.


hirdetés

További híreink
hirdetés