hirdetés
Külföld

Börtönbe kell mennie egy amerikai fodrásznak, mert nem volt hajlandó ideiglenesen bezárni üzletét

Egy texasi fodrászüzlet tulajdonosának egy hétre börtönbe kell vonulnia, mivel megszegte a koronavírus miatt meghozott korlátozásokat, amelyek értelmében minden olyan üzletet be kellett zárni, amely nem minősül „alapvetőnek”. Mindazonáltal úgy néz ki, csak péntekig kellett volna várnia, hogy ismét megnyithassa az üzletét...

Börtönbe kell mennie egy amerikai fodrásznak, mert nem volt hajlandó ideiglenesen bezárni üzletét
hirdetés

Shelley Luther, a dallasi Salon à la Mode nevű fodrászat tulajdonosan kedden állt bíróság elé, miután nem tett eleget az üzlete ügyében meghozott végzésnek – derül ki a BBC cikkéből.

A bíróság azt mondta, hogy a nő elkerülheti a börtönbüntetést, amennyiben bocsánatot kér „önzőségéért”, bezárja a fodrászatot, és megfizeti a bírságot. A nő ellenben nem volt hajlandó bocsánatot kérni, és nem tartotta magát önzőnek, mert úgy vélte, „a gyermekei etetése nem önző dolog”.

Mindazonáltal a nőnek nem kellett volna már sokáig eleget tennie a korlátozásoknak, hiszen péntektől Texasban a tervek szerint ismét működhetnek a fodrászatok is.

Shelley Lutherre 7 ezer dolláros bírságot szabtak ki, és figyelmeztették, hogy újabb 500 dolláros bírság is fenyegeti, amennyiben a pénteki nap előtt továbbra is nyitva tart üzlete.

A bíró elmondta a nőnek, hogy a törvény ereje mindannyiukra vonatkozik, s az emberek nem emelhetik magukat a törvények fölé, s dönthetik el önkényesen, hogy mit tegyenek, s mit ne tegyenek.

A nyomozók azt állították, hogy látták, amint a nő ügyfelei haját vágja a fodrászat épületében. A nő egyébként egy tüntetésen is jelen volt, amelyben a résztvevők Texas „újranyitását” kérték. Ezen az eseményen a fodrászat bezárásáról szóló végzést a nő összetépte, majd később a Facebookon is közölte, hogy továbbra is nyitva tartja az üzletét.

A nő a bíróságon is kitartott amellett, hogy viselkedése nem önző, mert elmondása szerint akadnak olyan fodrászok is, akik inkább koplalnak, csak hogy gyermekeiket etetni tudják. Egyúttal azt is mondta, hogy amennyiben a bíró úgy gondolja, hogy a törvény fontosabb annál, mint hogy a gyermekeket etetni tudják, úgy „hozza meg a döntését”, ő maga azonban továbbra sem tervezi a fodrászata bezárását.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés