hirdetés
Külföld

Bevallotta a gyilkosságot Peter Madsen

Egy dán dokumentumfilmben beismerte az emberöléssel vádolt és elítélt Peter Madsen, hogy megölte Kim Wall újságírónőt, aki a férfi saját készítésű tengeralattjáróján indult útra, amikor legutoljára életben látták őt.

Bevallotta a gyilkosságot Peter Madsen
hirdetés

Kim Wall azt követően halt meg, hogy beszállt Peter Madsen saját készítésű tengeralattjárójába 2017 augusztusában egy koppenhágai kikötőben. Az újságírónő megcsonkított holttestét aztán tizenegy nap múlva találta meg egy tengerparton egy arra járó – idézi fel a BBC.

Madsent 2018-ban ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre, a bíróság ugyanis nem találta helyénvalónak a vádlott azon állítását, hogy Kim Wall halálát baleset okozta volna.

A legújabb fordulatot az ügyben az jelenti, hogy egy újságíró titokban felvett több mint húsz percnyi telefonbeszélgetést, amelyet a börtönben ülő Madsennel egy dokumentumfilm előkészületeként folytatott. Ezen beszélgetések során a feltaláló elismerte, hogy az ő lelkén szárad Madsen halála.

A titkos felvételen, melyet szerdán hoztak nyilvánosságra, a feltaláló igennel felel arra a kérdésre, hogy megölte-e Kim Wallt.

hirdetés

„Csupán egyvalaki van, aki bűnös, és az én vagyok”

– közölte a feltaláló az újságíróval.

Madsen azt már korábban is beismerte, hogy megcsonkította és vízbe dobta az újságírónő holttestét, azonban kitartott azon állítása mellett, hogy a nő halálának oka baleset volt. A dokumentumfilm-sorozatot gyártó Discovery Networks szerint Madsen mostanra beleegyezett abba, hogy a felvételt közvetítsék.

Kim Wall, aki halálának idejében harminc éves volt, díjazott újságíróként a világ több pontján is járt, és például Uganda, Kuba, Kenya és az Egyesült Államok területén is tevékenykedett. Madsennel akkor akart interjút készíteni, amikor barátjával Koppenhágában jártak, s felfigyelt a feltaláló saját készítésű rakétáinak és tengeralattjáróinak hírére.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés