hirdetés
Külföld

Belehalt sérüléseibe egy nyolcéves kisfiú, akit a wisconsini karácsonyi felvonuláson gázoltak el

Meghalt egy nyolcéves kisfiú, akit vasárnap ütött el a wisconsini ámokfutó, a férfit így már hat ember szándékos meggyilkolásával vádolják.

Belehalt sérüléseibe egy nyolcéves kisfiú, akit a wisconsini karácsonyi felvonuláson gázoltak el
hirdetés

A harminckilenc éves Darrel Brooks ellen öt rendbeli szándékos emberölés miatt emeltek vádat, az ügyészek azonban azt mondták, hogy újabb vádak is várhatóak – derül ki a BBC cikkéből.

A rendőrök szerint a férfi, aki akkor kezdett menekülni, amikor családon belüli erőszak miatt kivonultak hozzá, szándékosan cikk-cakk vonalban haladt a felvonulás területén az autójával, méghozzá azért, hogy így minél több embert üthessen el a járművel.

Tekintettel a gyanúsított többszörösen büntetett előéletére, az óvadékot 5 millió dollárban határozták meg. A férfi ráadásul nemcsak több bűncselekményt követett el, de nem egyszer el is menekült a vádemelés elől nemcsak Wisconsin, hanem Nevada államban is. A bíró maga úgy fogalmazott, hogy „igen hosszú pályafutása során” még nem találkozott ehhez hasonló esettel.

A most elhunyt kisfiút tizenkét éves testvérével együtt gázolta el az ámokfutó, amikor a baseball-csapatával együtt vonult a karácsonyi felvonuláson. Súlyos fejsérülése miatt vasárnap agyműtétet hajtottak végre rajta, azonban már akkor tudni lehetett, hogy a sérülései komolysága miatt valóságos csodára volna szüksége a túléléshez.

hirdetés

Az idősebb fiú is koponyasérülést szenvedett, azonban bíznak a teljes felépülésében.

A rendőrség közlése szerint a sérültek közül tizennyolcan gyerekek voltak, s közülük többen is kórházban vannak.

Az elhunytak közül hárman hetven évnél idősebbek voltak, akik egy idősek tánccsoportjában vettek részt, míg másik két elhunyt ötvenkét éves volt.

A gázolót a rendőrök hosszasan próbálták megállítani, és ugyan egyikük három lövést is leadott az autóra, ez nem állította meg a járművet. Brookst nem találta el egyik lövedék sem.

(A borítókép forrása: pixabay.com / tevenet)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés