hirdetés
Külföld

Az Instagramon próbáltak babákat eladni iráni férfiak

Őrizetbe vettek három férfit Iránban, mert a gyanú szerint el akartak adni két kisbabát az Instagram felületét használva a vevők megtalálására.

Az Instagramon próbáltak babákat eladni iráni férfiak
hirdetés

Husszein Rahimi teheráni rendőrfőnök azt mondta, hogy az egyik csecsemő még csupán húsz napos volt, a másik pedig két hónapos – számol be róla a BBC.

A gyermekeket 500 dollárnak megfelelő összegért vásárolták, majd 2000-2500 dolláros áron akarták őket „továbbadni”.

Az egyik őrizetbe vett férfi a beszámolók szerint azt mondta, hogy szegény családoktól kapta a babákat, s olyan családokhoz akarta őket juttatni, ahol egy jobb jövő várhatna rájuk.

A teheráni rendőrfőnök a helyi sajtónak azt mondta, hogy a rendőröknek amiatt tettek bejelentést, hogy az Instagramon valaki csecsemőket hirdetett eladásra. A rendőrök összesen 10-15 oldalt találtak a közösségi oldalon, amely a két baba eladásával függött össze, s három férfit vettek őrizetbe.

hirdetés

A gyermekeket megtalálták, és a szociális ellátó szolgálatok gondozásába helyezték.

A gyanúsítottak azt állították, hogy alacsonyabb összegért vásárolták a babákat szegény családoktól, s arra számítottak, hogy tettükkel hozzásegítik a gyerekeket egy jobb jövőhöz.

Akárhogy is, ez nem az első ilyen eset volt, amelyre fény derült Iránban. Korábban ebben az évben négy férfit és egy nőt vettek őrizetbe, amiért nagyon szegény, ámde várandós nőket kerestek, s pénzt ajánlottak nekik a kórházi költségeikre, amelyért cserébe a megszületett gyermeket elvitték.

Négy éve a család- és nőügyi kabinet alelnöke aggályait fejezte ki amiatt, hogy viszonylag sok várandós édesanya adja el gyermekét az országban. Elmondása szerint különböző okok viszik rá erre a nőket, így például a szegénység, a kábítószer-használat, a hajléktalanság, valamint a gyermekházasságok.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés