hirdetés
Külföld

Az év mintegy felében javasolható lehet a „társas távolságtartás” Nagy-Britanniában

A társas távolságtartásra legalább az év felében szükség lehet annak érdekében, hogy az Egyesült Királyságban az intenzív osztályok túlterheltségét meg lehessen előzni – fogalmazták meg egy tudományos ajánlásban a BBC híre szerint.

Az év mintegy felében javasolható lehet a „társas távolságtartás” Nagy-Britanniában
hirdetés

A Scientific Advisory Group for Emergencies (Sage) nevű csoport azt javasolja, hogy az év nagy részében a többé és kevésbé szigorú intézkedéseket felváltva alkalmazzák. A szigorú intézkedések közt sorolják az iskolák bezárását és a mindenkire vonatkozó „társas távolságtartást” is, miközben az enyhébb intézkedések közt említik az egyes érintett személyek és háztartások elkülönítését – számol be róla a BBC.

Előzőleg Boris Johnson brit miniszterelnök csütörtökön azt mondta, hogy az Egyesült Királyság „tizenkét héten belül fordulatot” érhet el a koronavírus járvány tekintetében.

Az országban több iskolát is bezártak pénteken, egyelőre határozatlan időre. Azok az intézmények, ahol sérülékeny gyerekek, vagy olyanok tanulnak, akik szülei különösen fontos munkát töltenek be, kivételt képeznek. Emellett az egészségügyi ellátórendszer megfelelő működése érdekében több olyan dolgozót is visszahívott az NHS, akik már nyugdíjba mentek. Ez utóbbi intézkedés több mint 65 ezer nyugdíjas egészségügyi dolgozót érint. A munkahelyek védelme érdekében egy bértámogatási csomaggal álltak elő.

A Sage ajánlása értelmében a különböző szigorúságú intézkedések felváltva történő alkalmazása hatékony megoldás lehet abban, hogy az ellátórendszer kapacitását túl nem lépő mértékben tartsák a fertőzés terjedését.

hirdetés

Az ajánlás szerint a kevésbé szigorú intézkedéseknek is része lenne a társas távolságtartás előírása, ám az csak a sérülékenynek minősülő csoportokat érintené.

A jelentés szerint egyelőre nem lehet megjósolni, hogy a melegebb idővel változik-e a vírus terjedésének üteme.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés