hirdetés
Külföld

Az enyhe tél miatt műhavat használtak Moszkvában

A moszkvai hatóságok műhavat helyeztek ki a város központjában a közelgő újévi ünnepségeket megelőzően, ugyanis 1886 decembere óta most van a legenyhébb idő ebben az időszakban, s így valódi hóra vajmi csekély az esély ezekben a napokban.

Az enyhe tél miatt műhavat használtak Moszkvában
hirdetés

A közösségi oldalakon meglehetősen sokakat foglalkoztat, ahogyan jelenleg Moszkvába a havat teherautókkal viszik el. Nem is mindennapi esetről van szó, hiszen jellemzően ilyenkor már mínuszok vannak a térségben, amelyet adott esetben havazás is bőségesen kísér.

Москва. привезли снег. pic.twitter.com/ruJsacw6Wt

hirdetés

— сергей герасимов (@gerasimov_se) 2019. december 30.

Most sem arról van szó, hogy egyáltalán ne lehetne hóra számítani: a BBC cikke szerint hétfőn is volt például némi hószállingózás, és a hét folyamán később is van esély a hóra az előrejelzések szerint.

Az orosz meteorológiai szolgálat vezetője, Roman Vilfand azt mondta, hogy a 2019-es év eddig összességében is a legmelegebb volt az eddigi feljegyzések óta.

На Тверскую улицу завезли снег и перекрыли её для автомобилей.

Улицы Тверская, Моховая, Охотный ряд и Театральный проезд будут пешеходными до 22:00 6 января.

С московским бюджетом можно все купить. Даже зиму pic.twitter.com/lGxEBizRzT

— Дикая Москва (@WildWildMoscow) 2019. december 28.

Egyesen a globális klímaváltozás újabb bizonyítékaként tekintenek arra, hogy a hagyományosan cudar orosz tél is enyhébb, hiszen ezzel párhuzamosan megfigyelhető például a sarkvidéki jég korábban nem látott mértékű olvadása is.

A jelenleg Moszkvában használt jég egy része jégkorcsolyapályákról származik: az ott lévő jeget törték össze, és kis dombocskákat is alakítottak ki helyenként, a snowboardosok örömére.

А тем временем во Владимире убирают невидимый снег.

Снег конечно невидимый, а вот деньги которые выделяют на уборку очень даже реальные. pic.twitter.com/pKJ4BbIYyl

— Krychek (@Krychek5) 2019. december 28.

December tizennyolcadikán Moszkvában 5,6 Celsius-fokot mértek a legenyhébb órákban, amivel együtt egy 1886-os korábbi időjárási rekord dől meg, azonban az újév környékére betörhet a hidegebb idő, ami mellett akár jelentősebb havazás is érkezhet a hét végére.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés