hirdetés
Külföld

Az Egyesült Államokban már több áldozata van a koronavírusnak, mint Olaszországban

Az Egyesült Államokban elhunyt koronavírusos betegek száma meghaladta az Olaszországban elhunytakét, így aztán jelenleg a halálozások száma a világon az Egyesült Államokban a legmagasabb.

Az Egyesült Államokban már több áldozata van a koronavírusnak, mint Olaszországban
hirdetés

A legújabb, a Johns Hopkins Egyetem által közreadott adatok szerint az Egyesült Államokban több mint 20 ezer ember halt meg az új koronavírussal összefüggő okokból, nem sokkal azt követően, hogy szombatra az eddigi legmagasabb, 2 ezer fő volt az egy nap alatt elhunytak száma – számol be róla a BBC.

Andrew Cuomo, New York kormányzója szombaton azt mondta, az államban már stabilizálódni látszik az áldozatok száma. Aznapra 783 új haláleset történt a bejelentés szerint, vagyis nagyjából annyi, amennyi a megelőző napokban. Megjegyezte azonban, hogy a stabilizáció ellenére is „elképesztő számokról” beszélnek, amelyek szörnyű veszteséget és szenvedést mutatnak.

New York állam az Egyesült Államokban a járvány epicentrumának tekinthető, hiszen az országban regisztrált 530 ezer fertőződésből több mint 180 ezer itt történt.

A szombati napra minden amerikai állam katasztrófahelyzetet hirdetett ki a járványra való tekintettel.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés