hirdetés
Külföld

Ausztria tovább enyhít a korlátozásokon

Ausztria további lépéseket jelentett be a koronavírus miatt elrendelt szigorú korlátozások enyhítésére.

Ausztria tovább enyhít a korlátozásokon
hirdetés

Május elsejére a legfeljebb tíz személy részvételével zajló események engedélyezettek lesznek, azonban az embereket így is arra kérik majd, hogy tartsanak egymás között egy méteres távolságot – derül ki a BBC híréből.

A jelenlegi korlátozások, melyekben az emberektől azt kérik, hogy – néhány esetet leszámítva – maradjanak otthon, április harmincadikán „járnak le”, s azokat a hírportál cikke szerint nem is fogják megújítani.

Mindazonáltal továbbra is arra buzdítják majd az embereket, hogy ha tehetik, otthonukból dolgozzanak, és még a hotelek sem nyithatnak ki. Ellenben, ha minden ideálisan alakul, akkor május 29-én már a szállodák is ismét megnyithatják a kapuikat.

A kisebb üzletek már újranyithattak, és május elsejétől várhatóan minden bolt kinyithat, valamint – ideális esetben – május tizenötödikétől kezdődően a kávézók és az éttermek is újra fogadhatnak vendégeket.

hirdetés

Ausztriában – amely ország már a járvány legelején korlátozásokat vezetett be – összesen mintegy 15 ezer koronavírusos esetet dokumentáltak, valamint 569, a vírussal összefüggő haláleset történt.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés