hirdetés
Külföld

Ausztrál diákok ezrei hiányoztak az iskolából, hogy a klímavédelemért tüntessenek

Több ezer ausztrál diák távozott az iskolákból, hogy a klímaváltozás elleni fellépésért tüntessenek.

Ausztrál diákok ezrei hiányoztak az iskolából, hogy a klímavédelemért tüntessenek
hirdetés

A School Strike for Climate (Iskolások tüntetése a klímavédelemért) nevezetű tüntetéseken szerte Ausztráliában mintegy 50 ezer tanuló vett részt a BBC beszámolója szerint.

Ausztráliát már hosszú ideje érik bírálatok azért, mert nem hajlandó határozottabb lépéseket hozni a károsanyag-kibocsátás mérséklésére.

A BBC-nek egy tizenhét éves fiatal, aki Sydney-ben vett részt az egyik tüntetésen, azt mondta, hogy aggódik a jövő miatt, és azt szeretné, ha a kormány a fiatalok mozgalmát komolyan venné. Elmondása szerint félelemmel és aggodalommal tölti el őket, hogy az őket követő generációnak bizonytalanná válhat a jövője, sőt, talán már az ő generációjuk is bizonytalan jövőnek néz elébe.

A tüntetők szeretnék elérni, hogy ne legyenek új szén- olaj- és földgázprojektek Ausztráliában. Egyúttal azt szorgalmazzák, hogy 2030-ra kizárólag megújuló energiát állítsanak elő, s exportáljanak az országban.

Voltak olyanok is, akik a klímaváltozás okozta természeti csapásoktól való félelmükről beszéltek, hiszen ezek a világ bizonyos részeit különösen is komolyan érinthetik.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Dominic Wunderlich)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés