Külföld

Áradásokban halt meg majdnem kétszáz ember Kenyában

A régió más országaiban is gondot okozott a szélsőséges időjárás.

Áradásokban halt meg majdnem kétszáz ember Kenyában

Az elmúlt időszak heves esőzéseinek következtében jelentkező áradások miatt majdnem kétszáz ember halt meg Kenyában – írja a BBC a helyi kormány közlése alapján.

Az áradásoknak más súlyos hatásai is voltak, így például 8 ezer holdnyi gabonát semmisített meg a katasztrófa, és az infrastruktúrában is jelentős károk keletkeztek.

A Kenyával szomszédos Ugandában, ahol a Victoria-tó vízszintje eddig nem látott magasságot ért el, ugyancsak érezhető volt a heves esőzések hatása, ráadásul várhatóan még hetekig nem is csillapodnak az esőzések.

A kelet-afrikai régióban emellett más nehézségekkel is szembe kell nézni, hiszen sáskajárás is volt, valamint itt is megjelent a koronavírus-járvány.

A kenyai hatóságok az érintett területeken élő embereknek azt mondták, hogy menjenek biztonságosabb helyre a lehetséges veszély elől.

Uganda nyugati részén a folyók kiléptek a medrükből, s az embereknek biztonságba kellett menekülniük. Az elmúlt hetekben a Victoria-tó vízszintjének emelkedése miatt több, a partvidéken élő embernek is el kellett hagynia az otthonát.További híreink