Külföld

Afrikában a kijárási korlátozás a lakosság élelem-ellátására is veszélyt jelenthetne

A húsz afrikai országban megkérdezett személyek több mint kétharmada azt mondta, hogy amennyiben tizennégy napig otthonukban kellene maradniuk, úgy kifogynának az élelmiszer és ivóvíz-tartalékaikból. A válaszadók valamivel több mint felének fogyna el a pénze ugyanennyi idő alatt.

Afrikában a kijárási korlátozás a lakosság élelem-ellátására is veszélyt jelenthetne

Az afrikai járványügyi hivatal kutatását annak érdekében készítették, hogy segítsék a helyi kormányokat a koronavírus kezelését szolgáló intézkedések jövőbeli megtételében.

A jelentés arra figyelmeztet, hogy amennyiben az intézkedések nem illeszkednek a helyi emberek szükségleteihez, úgy akár zavargások és erőszakos cselekmények kockázata is fennállhat – írja a BBC. Egyúttal rámutattak arra is a dokumentumban, hogy a kontinensen nehéz fenntartani a szigorú kijárási korlátozásokat.

A kutatást március vége és április közepe között végezték 20 afrikai ország 28 városában, hogy a krízis hatásait, illetve a bizonyos területeken már érvényben lévő korlátozások esetében az emberek hozzáállását vizsgálják.

Több afrikai ország, amely gyorsan reagált a koronavírus veszélyére, immár enyhít a korlátozásokon. A jelentés szerint pedig a már most kibontakozó békés tüntetések, melyek során a könnyebbítést kérik az emberek a helyi kormányzatoktól, ugyancsak azt jelzik, hogy bizonyos emberek számára milyen nehézségeket okoznak a jelenlegi lépések is.

Összességében azonban a jelentés szerint általánosságban támogatja az afrikai lakosság a már érvényben lévő intézkedéseket, s a leginkább az olyan lépéseket ellenezték, mint például a boltok és a munkahelyek bezárása.További híreink