Külföld

A tengeri „szemétbe” kapaszkodva menekült meg egy tengerész

Egy tengerész, miután a vízbe esett, egy halászok által hátrahagyott bójába kapaszkodva várta 14 órán át a segítséget a fia beszámolója szerint.

A tengeri „szemétbe” kapaszkodva menekült meg egy tengerész
hirdetés

A Vidam Perevertilov nevű férfi a BBC szerint 14 órát töltött a vízben, miután leesett egy teherhajóról. A mentőmellényt nem viselő 52 éves férfi egészen kora reggelig a Csendes-óceán hullámai között hánykolódott, s túlélését elmondása szerint annak köszönheti, hogy kilométereket úszott egy távolabb lévő „fekete valami” irányába.

A látott tárgy egy halászbója volt, amelybe a férfi a megmentéséig kapaszkodott. Fia egy helyi lapnak nyilatkozva azt mondta, apja „20 évvel idősebbnek és nagyon fáradtnak nézett ki”, de életben volt, amikor végül rátaláltak.

hirdetés

A férfi egyébként előzőleg rosszul érezte magát, ezért kiment a fedélzetre, hogy jobban legyen. Mindez február 16-án, reggel 4 órakor volt, majd valamikor, valahogyan a vízbe esett – talán elájult –, amit a többiek nem vettek észre, ezért a hajó tovább haladt.

A férfi, amikor már egyre nehezebben tudott a vízfelszínen maradni, a távolban látott fekete tárgy felé úszott, ami elmondása szerint egy nem rögzített halászbója volt, amely lényegében hulladéknak minősül.

A hajó személyzetében csak hat óra elteltével tudatosult, hogy a férfi nincs a hajón. Amikor viszont rájöttek erre, visszafordultak, és a rendelkezésükre álló információk alapján meghatározták, hogy nagyjából merre lehet a bajba került tengerész.

Mindeközben a környékbeli hajóknak is jelzést küldtek, s többen bekapcsolódtak a keresésbe. Végül az a hajó találta meg a férfit, amellyel eredetileg is utazott, miután a vízből megpillantott messziről egy „hajóalakot”, és kiáltását valaki halványan hallani vélte.


hirdetés

További híreink
hirdetés