hirdetés
Külföld

A nem oltottakat érintő korlátozások jönnek Ausztriában

Ausztriában most először vezethetnek be olyan kijárási korlátozásokat, amelyek kizárólag a nem teljesen oltott személyekre vonatkoznak. A lépésre azért volt szükség, mert az egész országban rendkívüli mértékben nőtt az új koronavírusos esetek száma.

A nem oltottakat érintő korlátozások jönnek Ausztriában
hirdetés

Felső-Ausztria tartományban hétfőn vezetik be a korlátozásokat, amennyiben a szövetségi kormány is beleegyezik a tervezett intézkedésekbe, továbbá Salzburgban is új lépéseket terveznek tenni a vírus terjedésének lassítása érdekében – írja a BBC.

Alexander Schallenberg kancellár szerint elkerülhetetlennek tűnik egy olyan, országos volumenű lezárás is, amely a be nem oltott lakosságot érintené. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, meglátása szerint

„az emberek kétharmada nem szenvedhet azért, mert a többiek haboztak (beoltatni magukat)”.

A másfél milliós lakosú Felső-Ausztriában a legmagasabb jelenleg a fertőzések aránya, miközben itt a legalacsonyabb az átoltottság.

hirdetés

Országosan 11 975 új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt huszonnégy órában, így a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy komolyan kell venni a járvány jelentette kockázatot. Noha rekordszinten van az új fertőződések száma, az oltottakat érintő korlátozásokat továbbra is igyekeznek elkerülni.

A be nem oltottak Felső-Ausztriában már most sem mehetnek éttermekbe, mozikba, sífelvonókra, vagy éppen fodrászhoz, viszont még szigorúbb intézkedéseknek is elébe nézhetnek a közeljövőben. Akár az is elképzelhető, hogy egyfajta általános kijárási korlátozás lesz érvényes az ő esetükben, ami azt jelentené, hogy csak munkavégzés, élelmiszervásárlás és testmozgás céljából hagyhatnák el az otthonukat.

A szélsőjobboldali Szabadságpárt ugyanakkor arra irányította rá a figyelmet, hogy a hasonló lépésekkel az országban mintegy „másodrangú polgárokká” alacsonyítanák bizonyos szempontból azokat, akik nem szeretnék felvenni a koronavírus elleni oltást.

(A borítókép forrása: pixabay.com / v-a-n-3-ss-a)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés