hirdetés
Külföld

A koronavírussal fertőződött Trump autóval hagyta el a kórházat

Egészségügyi szakemberek bírálták Donald Trump azon döntését, hogy autóból köszöntse támogatóit a kórház területéről kifelé tartva, miután az intézményben koronavírus okozta megbetegedés miatt kezelték.

A koronavírussal fertőződött Trump autóval hagyta el a kórházat
hirdetés

Aggályokat vetett fel, hogy az egyébként maszkot viselő elnök akár a titkosszolgálat az autóban ülő munkatársaira nézve is kockázatot jelentett fertőzöttsége okán, ugyanakkor Judd Deere, a Fehér Ház szóvivője azt mondta, hogy a vasárnapi autózás a kórház egészségügyi csapatának véleménye szerint biztonságos volt – derül ki a BBC cikkéből.

Egyelőre nem sok biztosat lehet tudni arról, hogy mennyire volt komoly Trump megbetegedése, ugyanis a hétvége folyamán nem teljesen egyhangú információk láttak erről napvilágot. A tényt magát, hogy Trump megfertőződött, pénteken jelentették be, majd arról érkezett bejelentés, hogy az elnöknek csupán enyhe koronavírusos tünetei voltak.

A BBC felidézi, az Egyesült Államokban már több mint 7,4 millió ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal, és 200 ezer ember vesztette életét a megbetegedés szövődményeinek következtében a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.

Trump fertőzöttsége egyébként éppen az amerikai elnökválasztási kampány közepette érte őt, hiszen november harmadikán már maga a választás zajlik majd.

hirdetés

Vasárnap Trump a kórházból kifelé jövet egy autóból integetett a támogatóinak, előtte azonban Twitteren megírta, hogy elhagyja a Washingtonhoz közeli Walter Reed kórházat, és egy „meglepetés látogatást” tesz a kint várakozó állampolgárok előtt.

Természetesen zárt járműben utazott az emberek előtt, ám szakértők szerint még ezzel is megsértette a karanténra vonatkozó előírásokat, és a vele egy autóban utazók számára is némi kockázatot jelenthetett.

A kórház egy orvosa ellenben azzal érvelt, hogy az autó „hermetikusan le volt zárva”, és még egy vegyi támadásnak is ellenállna, így vajmi csekély a kockázata annak, hogy az elnök támogatói közül bárki megfertőződött volna a kis autókázás ideje alatt.

Azok ellenben, akik az autóban utaztak, ki voltak téve a fertőződés kockázatának, s ennek megfelelően tizennégy napnyi karantén vár majd rájuk.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés