hirdetés
Külföld

A kínai Vöröskereszt még több humanitárius segélyt juttat Ukrajnába

A kínai Vöröskereszt még több humanitárius segélyt juttat a háború sújtotta Ukrajnába - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Vang Ven-pin, a kínai külügyminisztérium szóvivője.

A kínai Vöröskereszt még több humanitárius segélyt juttat Ukrajnába
hirdetés

Az újabb segélycsomag értéke tízmillió jüan (531 millió forint).

A kínai Vöröskereszt csaknem két hete indította útnak első, élelmiszerekből és mindennapi használati cikkekből álló segélyszállítmányát Ukrajnába, egy ötmillió jüan (265 millió forint) értékű) csomag részeként.

A szóvivő elmondta: Kínát rendkívüli aggasztja, hogy az ukrán-orosz konfliktusban civileket érnek károk. Vang a nemzetközi közösség elsődleges feladatának nevezte a lehetséges kialakuló humanitárius válság kezelését. Hozzátette: a kínai fél a továbbiakban is konstruktív szerepet kíván betölteni az ukrajnai feszültségek enyhítésének előmozdításában, és készen áll lépéseket tenni a humanitárius válság leküzdésére.

hirdetés

Peking az ukrajnai háború kitörése óta a konfliktus diplomáciai úton történő rendezését sürgeti, ugyanakkor nyugati országokkal ellentétben nem ítélte el az orosz felet, és ellenzi az Oroszországgal szemben kivetett szankciókat. Vang Ji kínai külügyminiszter vasárnap úgy vélekedett: "Kína elfogulatlan és igazságos álláspontot képvisel, amely összhangban van az országok többségének kívánalmaival. Idővel majd beigazolódik, hogy állításaival Kína a történelem jó oldalán áll".

Forrás: MTI

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés