hirdetés
Külföld

A kínai Hupej tartományban kezd visszatérni az élet a normál kerékvágásba

A kínai Hupej tartományban, ahol tavaly év végén az új koronavírus elsőként megjelent, immár harminckét napja nem regisztráltak újabb megbetegedést a kínai Xinhua állami hírügynökség szerint.

A kínai Hupej tartományban kezd visszatérni az élet a normál kerékvágásba
hirdetés

Az, hogy már ennyi ideje nem jegyeztek fel újabb fertőződést, mérföldkövet jelent a járvány elleni védekezésben Kínában, ahol mostanra már óvatosan próbálnak visszatérni a normál élethez – írja a BBC.

A fentiek mellett említésre érdemes az is, hogy Kínában mindössze két új fertőződést diagnosztizáltak országszerte is, amivel pontosan 82883-ra nőtt az eddig feljegyzett fertőzöttek száma, miközben az áldozatoké továbbra is 4633 fő.

Többen ugyanakkor kételkednek abban, hogy a Kína által közölt adatok megbízhatóak volnának, különös tekintettel azokra, amelyeket a járvány első részében közöltek. Függetlenül azonban attól, hogy mennyire pontosak a kínai adatok, az mindenképpen elmondható, hogy a jelek alapján az ázsiai ország már túl van a válság legrosszabb részén.

Mostanra Hupej tartományban is visszatérhettek az iskolákba a diákok, legalábbis egy részük. A BBC szerint a 12. és 9. osztályos fiatalok lehetnek az elsők, akik visszaülnek most az iskolapadba, tekintettel arra, hogy a nyáron számukra vizsgák lesznek. Az idősebbek esetében az érettségihez hasonló vizsgák lesznek, amelyek eredménye befolyásolja, hogy bejuthatnak-e a felsőoktatásba a diákok.

Kína más területein a 12. osztályos tanulók nagy része már a márciusi hónap folyamán visszatérhetett az iskolába.

Hupejben az iskolába visszatérő fiatalok mindegyikének át kellett esnie egy koronavírus-teszten, és továbbra is figyelniük kell a távolságtartásra, például az iskolai étkezések során is.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés