hirdetés
Külföld

200 ezer felett a covid-halálesetek száma Indiában

Indiában a koronavírussal összefüggő halálesetek száma meghaladta a 200 ezret, s közben számos kórházban továbbra is igen nagy mértékű a leterheltség, ami hátráltatja a betegek életéért zajló küzdelmet.

200 ezer felett a covid-halálesetek száma Indiában
hirdetés

Feltehetőleg a koronavírus áldozatainak valóságos száma a fentinél jóval magasabb, azonban nem minden esetben történik hivatalos feljegyzése az áldozatoknak – írja a BBC.

India-szerte alacsony az egészségügyi célokra rendelkezésre álló oxigén, így aztán sok ember inkább a feketepiacon próbálja beszerezni azt.

Beszámolók szerint éjjel-nappal üzemelnek a krematóriumok, és néhol a helyhiány miatt már a parkolók területén kell megépíteni a halotti máglyákat.

Az elmúlt héten naponta legalább 300 ezer új fertőződés történt, s az elmúlt 24 órában 360 körüli, tehát még az előző napokhoz mérten is kiemelkedő mértékű volt az újonnan feljegyzett fertőződések száma.

Az Egyesült Királyság és Szingapúr is segélyt juttatott el India számára, és Oroszország, Új-Zéland, de még Kína és Pakisztán is segítséget ajánlott fel a vírus kezeléséhez például egészségügyi eszközök biztosítása révén.

Szakértők szerint ugyanakkor az 1,3 milliárd fős lakosságú ország számára a segély nem fejt majd ki számottevő enyhítő hatást.

Az indiai kormány egy weboldalt indított, ahol regisztrálni lehet az oltási programba, ám az nem sokkal az indulását követően elérhetetlenné vált, mivel egyszeriben több tízezer ember kezdte használni.

Asszám területén ráadásul 6,4-es erősségű földrengés volt, amely az egyébként is túlterhelt kórházak némelyikében még komolyabb károkat is okozott.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Raam Gottimukkala)


hirdetés

További híreink