hirdetés
Időjárás

Zivatarokkal ér véget a hőség

Máris véget ér a hőség, örülni azonban nem feltétlenül fogunk ennek, hiszen a változás zivatarokkal együtt érkezhet.

Zivatarokkal ér véget a hőség
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint szerdán egyre nagyobb területen csökken a hőmérséklet, de keleten, délkeleten még 25 körül, vagy néhol akár e felett is alakulhat a napi középhőmérséklet.

Mindeközben főként a Nyugat-Dunántúlon, a Dunántúli-középhegységben és a Balatonnál helyenként viharos lökések is kísérhetik a szelet, amely estére azonban itt már veszít az erejéből. Délután, este azonban északkeleten átmenetileg viharos lehet az északkeleti szél.

Eközben zivatarok érkezésére is számítani lehet. Ezzel kapcsolatban a meteorológiai szolgálat azt írja, előbb inkább a Dunántúl északnyugati részén, majd délutántól főként az Északi-középhegység térségében és az Alföld északi részén, estétől pedig Pest megyében és környékén, a Dunántúl északkeleti részén alakulhatnak ki helyenként zivatarok.

Néhol – így főként a Heves-Borsodi-dombság, Bükk, Mátra és Nógrád térségében – nem kizárt intenzív zivatarok kialakulása sem. Ezeket felhőszakadás, nagyobb méretű jég, illetve 70-80 km/órásnál erősebb szél is kísérheti. A zivatarok éjszaka valószínűleg megszűnnek.

hirdetés

Csütörtökön délután, este délkeleten fordulhat elő villámtevékenység.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés