hirdetés
Időjárás

Zivatarok miatt adtak ki másodfokú figyelmeztetést

Továbbra is hőség miatt van érvényben figyelmeztetés több megyében, azonban eközben már zivatarok veszélyére is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Zivatarok miatt adtak ki másodfokú figyelmeztetést
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint szerdán napközben elszórtan kialakulhatnak zivatarok. A heves zivatarok és szupercellák megjelenésére valamivel nagyobb az esély a Tiszántúl határ menti területein, az Alföld déli, délkeleti részén, valamint az ország nyugati, délnyugati tájain. Ez utóbbiakat akár 90 km/h-t meghaladó erejű széllökések és nagyobb méretű jég, valamint intenzív csapadék is kísérheti.

Estétől az ország északnyugati, majd északi felén nő a zivatarok száma, s éjjel az Alföldön újabb zivatargócok is kipattannak, amelyek kelet felé haladnak, adott esetben akár rendszerbe szerveződve.

Holnap napközben az ország északkeleti harmadára koncentrálódik a zivatartevékenység, ahol azonban ismétlődő jelleggel lehetnek jelen a zivatarok. A nyugati, délnyugati határvidéken is van esély némi égdörgésre, villámlásra.

Az erősebb zivatarcellákat csütörtökön is kísérheti viharos széllökés és intenzív csapadék.

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy ma még az ország nagy részén 25-27 fok körül lehet a napi középhőmérséklet, de az ország északnyugati felére már megérkezett a valamivel hűvösebb légtömeg. Csütörtökön már csak a délkeleti, keleti tájakon lehet melegebb 25 foknál a napi középhőmérséklet.

Zivatarok veszélye miatt pusztán Baranya megyére nem adtak ki semmilyen figyelmeztetést, míg két megyében narancs (másodfokú) figyelmeztetés van érvényben. Ezek Zala és Békés megye. Minden másik megyét érintően citromsárga (elsőfokú) a figyelmeztetés.

Hőség miatt az alábbi megyékben van elsőfokú figyelmeztetés:

Zala megye,

Fejér megye,

Somogy megye,

Pest megye,

Nógrád megye,

Heves megye,

Borsod-Abaúj-Zemplén megye,

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

Az alábbi megyékben pedig másodfokú a figyelmeztetés hőség miatt:

Baranya megye,

Tolna megye,

Bács-Kiskun megye,

Csongrád-Csanád megye,

Békés megye,

Jász-Nagykun-Szolnok megye,

Hajdú-Bihar megye.

(A borítókép forrása: met.hu)


hirdetés

További híreink