hirdetés
Időjárás

Zivatarok és 40 fok körüli hőség is vár ránk a héten

A héten akár 40 fok körüli hőség is előfordulhat, ugyanakkor időnként zivatarok zavarhatják meg a napsütést.

Zivatarok és 40 fok körüli hőség is vár ránk a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn sok napsütés várható a gomoly- és fátyolfelhők mellett, előbbiekből viszont délutántól, kora estétől elszórtan záporok is kialakulhatnak, főleg a Szombathely-Békéscsaba vonaltól északkeletre. A Dunántúlon megélénkülhet, néhol megerősödhet a szél, és a zivatarokat átmenetileg viharos széllökések is kísérhetik. A hőmérséklet nappali maximuma 33 és 37 fok között lesz, majd késő estére 22 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a sok napsütés mellett elsősorban az ország északkeleti felén-harmadán lesznek gomolyfelhők az égen, és itt fordulhatnak elő helyenként záporok, zivatarok is. A szél megélénkülhet, a zivatarok környezetében meg is erősödhet. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 16 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 32 és 38 fok között alakul.

Szerdán napos idő lesz némi gomolyfelhővel az égen, és zápor, zivatar is inkább csak az északkeleti és a nyugati határnál fordulhat elő. Több helyen élénk, néhol viszont erős, és a zivataroknál viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban a leghidegebb órákban 16 és 23 fok várható, majd nappalra 33 és 38 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön több órára kisüthet a nap a fátyol- és gomolyfelhők mellett, szórványosan azonban záporra, zivatarra lehet számítani. A szél olykor erős, a zivatarok környezetében viharos is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 33 és 39 fok között alakul.

Pénteken többórás napsütés ígérkezik a fátyol- és gomolyfelhők mellett, a nap második felében azonban szórványosan záporok, zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket viharos széllökések is kísérhetnek. Helyenként a viharoktól függetlenül is megerősödhet a szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma 15 és 23, a nappali maximuma pedig 29 és 37 fok között alakul.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő lesz néhol záporral, zivatarral. A szél megélénkül, de néhol meg is erősödhet, és a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. Hajnalban 15 és 24, délután 27 és 34 fok között várható a hőmérséklet.

Vasárnap több órára kisüt a nap a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de helyenként zápor, zivatar is előfordulhat, és a szelet is sokfelé kísérhetik élénk, erős lökések. Hajnalban 16 és 23, majd nappal 27 és 36 fok között alakul a hőmérséklet.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Sasin Tipchai)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés