hirdetés
Időjárás

Viszonylag sok napsütés vár ránk a héten

A héten viszonylag gyakran süthet ki a nap, és általánosságban egyre enyhébbé is válik majd az idő.

Viszonylag sok napsütés vár ránk a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napos időnek nézünk elébe, azonban az északi megyékben változó vastagságú fátyolfelhőzet szűrheti meg a napfényt, s délután alacsonyabban is megjelenhetnek felhők. Nappal a legenyhébb órákban -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére -4 és +1 fok közé hűl le a levegő.

Kedden egyaránt számíthatunk közepesen és gyengén felhős időszakokra, ami mellett némi napsütés is várható. Helyenként megerősödhet a szél a délutáni óráktól, éjjel gyengén felhős, száraz, szeles, fagyos idő várható aztán. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 2 és 10 fok között alakul majd.

Szerdán jobbára kevés felhő lesz az égen, és a sok napsütés mellett csapadék továbbra sem várható. Több helyen megélénkül, és néhol meg is erősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 3 és 7 fok között valószínű.

Csütörtökön éjszaka néhol ködfoltok képződhetnek, s ezek a Tiszántúlon, illetve északkeleten akár napközben is megmaradhatnak. Ezt leszámítva azonban javarészt kevés felhőre és sok napsütésre számíthatunk, s a légmozgás is mérsékelt marad. Éjszaka a leghidegebb órákban -2 és -7, nappal a legmelegebb órákban pedig 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

hirdetés

Pénteken éjjel is képződhetnek ködfoltok, valamint rétegfelhőzet is, nappal azonban már napos, száraz idő valószínű, ami mellett csak néhol élénkül meg a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 2 és 9 fok között valószínű.

Szombat éjjel főként északon képződhet köd és rétegfelhőzet, amint azonban ezek feloszlanak, változóan felhős lesz az ég egészen délig, amikortól ismét megnövekszik a felhőzet. Néhol akár havas eső, hózápor sem kizárt. A hőmérséklet éjszakai minimuma +1 és -7, nappali maximuma pedig 1 és 7 fok között alakul.

Vasárnap a felhőzet felszakadozásával hosszabb-rövidebb ideig tartó napsütés ígérkezik, azonban néhol hózápor is kialakulhat, és több helyen megerősödhet a szél is. Éjjel a leghidegebb órákban 0 és -6, nappal a legmelegebb órákban pedig 0 és 4 fok között várható a hőmérséklet.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés