hirdetés
Időjárás

Vasárnapra már felhősebb idő lesz

A hétvégén eleinte sok napsütésre lehet számítani, azonban vasárnap már felhősebb idő lehet jellemző.

Vasárnapra már felhősebb idő lesz
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken napos idő lesz gomolyfelhőkkel, amelyek délután helyenként átmenetileg összeállhatnak. Csapadék általában nem lesz, de elvétve futó záporok azért nem kizártak. Megélénkülhet olykor Sopron körül a szél, de ezt leszámítva mérsékelt lesz a légmozgás. Nappal a legmelegebb órákban 24 és 27 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton több órára is kisüthet a nap a fátyolfelhők és a nappali gomolyfelhő-képződés mellett. A gomolyfelhőkből néhol zápor, zivatar is kialakulhat, elsősorban a nyugati határvidéken és az északi, északkeleti megyékben. A szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkülhet, és a zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 23 és 28 fok között alakul.

Vasárnap néhány órás napsütés lehet a fátyolfelhők és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett, de tartósabban felhős körzetek is előfordulhatnak. Zápor, zivatar is többfelé kialakulhat. A zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet éjszakai minimuma 10 és 17, a nappali maximuma pedig 22 és 28 fok között valószínű.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Myriams-Fotos)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés