hirdetés
Időjárás

Valamivel hűvösebb idő köszönt be ezen a héten

A héten, főleg annak első napjaiban az előző napokhoz képest hűvös idő várható az előrejelzés szerint – így helyenként a legmelegebb órákban is több fokkal 20 Celsius-fok alatt maradhat majd a hőmérséklet. De bánkódnunk azért nem kell, mert a hét végére jobbára ismét melegebb idő várható.

Valamivel hűvösebb idő köszönt be ezen a héten
hirdetés

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint hétfőn az ország nagy részén sok napsütés várható, s a gomolyfelhő-képződésből csapadékra nem kell számítani, ám az északkeleti határ közelében továbbra is tartósan felhős idő várható, helyenként némi esővel. A szél már legfeljebb Szabolcs környékén erősödhet meg. Nappal a legmelegebb órákban általában 18 és 22 (északkeleten 13-17) várható, s éjszaka a leghűvösebb órákban pedig 5 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Keddenközepesen és erősen felhős időszakok váltakoznak majd, ami mellett csak kevés napsütésre lehet számítani. A nap első felében többfelé várható kisebb eső, zápor, s főként keleten, északkeleten zivatarokra is számítani lehet. Sokfelé megerősödik, és a Győr-Békéscsaba vonal szélesebb sávjában viharos is lehet a szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma 3 és 11, nappali maximuma pedig 14 és 20 fok között várható.

Szerdán a Dunától keletre borult, felhős idő dominál majd, és elsősorban az ország keleti felén, harmadán várható eső, zápor is. A Dunántúlon nyugat felé haladva egyre kevesebb felhőre, s egyre több napsütésre számíthatunk. Országszerte megerősödik a szél, s helyenként viharos széllökésekkel is számolni lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 2 és 8 fok között alakul, majd nappal 10 és 17 fok közötti hőmérséklet várható a legmelegebb órákban.

Csütörtökön alapvetően napos idő ígérkezik kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett, csapadék azonban nem valószínű. A szél megélénkülhet, helyenként meg is erősödhet. Éjjel a leghűvösebb órákban 2 és 8, majd nappal a legmelegebb órákban 19 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, s csapadék sem valószínű. Általában mérsékelt marad a nyugatias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 21 és 26 fok között alakul.

Szombaton ismét gomolyfelhős, napos idő várható, rövidebb zápor legfeljebb néhol fordulhat elő. A délire forduló szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 22 és 27 fok között alakul.

Vasárnap egyre több magasszintű felhő érkezik a több-kevesebb napsütés mellett, és a gomolyfelhő-képződés is erőteljesebb lehet. Helyenként kialakulhat zápor, zivatar, és a szél is megélénkülhet, valamint helyenként megerősödhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 7 és 14, a nappali maximuma pedig 23 és 28 fok között alakul.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés