hirdetés
Időjárás

Újból hűvösebb idő lesz

Ismét hűvösebb idő lesz a héten, ráadásul az ég is meglehetősen borongós képet mutat majd.

Újból hűvösebb idő lesz
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a nap első felében naposabb idő lesz többfelé, de délutántól délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estére a Tiszántúl kivételével beborul az ég. Délben a Dél-Dunántúlon, majd a Dunántúl más területein, estétől pedig a középső megyékben is többfelé lehet eső, zápor és a Kisalföldön akár zivatar is. A szél élénk, erős is lehet. Nappal a legmelegebb órákban 18 és 24, éjszaka a leghűvösebb órákban pedig 4 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden erősen felhős, borult idő lesz, noha északkeleten a nap első felében még vékonyabb felhőzetre lehet számítani. Csapadék többfelé is várható, amely a nap második felétől válhat intenzívebbé, és akár havazás, néhol zivatar is kialakulhat. A szelet nagy területen erős, néhol viharos széllökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 3 és 19 fok között alakulhat – délután keleten lesz a melegebb.

Szerdán az ég erősen felhős vagy borult lesz, éjjel – egészen szerda reggelig, hajnalig – pedig szinte országszerte várható csapadék. Ezt követően délután, estefelé már inkább csak északkeleten lesz csapadék. A szél északkeleten és a Dunántúlon viharos is lehet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 1 és 6, a nappali maximuma pedig 3 és 9 fok között alakul.

Csütörtökön erősen felhős, borult időre van kilátás, és több helyen eső, de néhol akár havas eső, hó is előfordulhat. A szelet erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 3 és 9 fok között alakul.

Pénteken a felhőzet szakadozik és vékonyodik, ám továbbra is sok lesz a felhő, és a nap is csak néhol süthet ki ideiglenesen A Dunántúlon és a Zemplén környékén erős széllökések is lehetnek. A hőmérséklet éjszakai minimuma 0 és +5, a nappali maximuma pedig 6 és 13 fok között alakul.

Szombaton hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, azonban már sehol sem valószínű ekkor csapadék. A szelet ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplénben erős széllökések kísérhetik. A hajnali -2, +5 fokról nappal 11 és 16 közé melegszik a levegő.

Vasárnap több órás napsütés is lehet, ám a szél néhol még élénk maradhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 13 és 18 fok között alakul.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés