Időjárás

Újabb borongós hétvége áll előttünk

A hétvégén hűvös, borús, olykor csapadékos időre számíthatunk.

Újabb borongós hétvége áll előttünk
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, ám tartósabban felhős körzetek is lehetnek még délelőttig. Eleinte főleg az ország középső harmadában alakulhat ki hózápor, majd késő délutántól szórványosan vegyes halmazállapotú záporos csapadék, este pedig ismét hózápor lehet jellemző. Néhol kialakulhat zivatar is. A szelet főleg a Dunántúlon és keleten élénk lökések kísérhetik. Nappal a legenyhébb órákban 5 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére +3 és -3 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton közepesen felhős vagy erősen felhős lehet az ég, és hosszabb-rövidebb napos időszakokra inkább északkeleten lehet számítani. Szórványosan előfordulhat zápor, hózápor, s északnyugaton kisebb havazás, havas eső is. Időnként megélénkülhet, a Dunántúl nyugati részén pedig meg is erősödhet a szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma 1 és -5, a nappali maximuma pedig 4 és 9 fok között várható.

Vasárnap délen, délkeleten is vékonyodni és szakadozni kezd a zárt felhőzet, ám ott csak rövid napos időszakokra lehet számítani, míg északnyugaton napos idő lehet jellemző, mielőtt a Kisalföldön az esti óráktól ismét megnövekedne a felhőzet. Elsősorban délen fordulhat elő hószállingózás, havas eső, míg máshol nem várható számottevő csapadék napközben. Este északon, északnyugaton kialakulhat zápor, hózápor is. A szél megélénkülhet, a Dunántúl nyugati részén meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 5 és 10 fok között várható.


hirdetés

További híreink
hirdetés