hirdetés
Időjárás

Szombaton többfelé várható csapadék, de az ünnepnapon már többórás napsütésre lehet számítani

Szombatra beborul az ég és többfelé várható eső, de az ünnepnapon már többórás napsütésre lehet számítani, 20 Celsius-fok körüli maximum-hőmérsékletekkel - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Szombaton többfelé várható csapadék, de az ünnepnapon már többórás napsütésre lehet számítani
hirdetés

Pénteken a nap első felében fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, amelyből a legtöbb a keleti országrészben lesz. Délutántól helyenként már elkezd megvastagodni a felhőzet, így erősen felhős részek is előfordulhatnak. A délies légmozgás időnként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb. Péntekre virradóra a keleti országrészben nagy területen lehet 0 és -4 Celsius fok, a fagyzugos helyeken pedig akár -5, -6 fok is elképzelhető.

Szombaton eleinte a változó vastagságú felhőzet mellett helyenként több-kevesebb napsütés is valószínű, majd az ország nagy részén beborul az ég és csak késő este kezd csökkenni a felhőzet északnyugat felől. A déli órákig csupán néhol, majd északnyugat felől egyre több helyen elered az eső, záporeső. A csapadékzóna fokozatosan délkelet, kelet felé helyeződik át. Időnként élénk lökések kísérhetik a déli, majd az északnyugati szelet. A minimum hőmérséklet 3 és 14 fok között alakul, a maximum 14 és 23 fok között valószínű, északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Vasárnap a pára- és ködfoltok feloszlását követően nagyrészt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, többórás napsütés valószínű. Néhol kisebb eső, zápor még előfordulhat, főleg az északkeleti, keleti megyékben. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Forrás: MTI

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés