hirdetés
Időjárás

Szinte már tavasziasan enyhe idő várható a hétvégén

A karácsony előtti hétvége időjárási szempontból aligha lesz alkalmas arra, hogy az ünnepekre hangoljon minket, hiszen inkább tavasz eleji, ősz végi érzetű tényezők uralhatják az elkövetkező néhány nap időjárását.

Szinte már tavasziasan enyhe idő várható a hétvégén
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken délelőtt fokozatosan csökken a köd kiterjedése, ám kevés helyen tartósabban is megmaradhat a köd. Napközben az ország nagy részén így gyengén felhős, napos időre számíthatunk, amit követően estére a Dunántúl nyugati felében már egyre vastagabb felhők boríthatják az eget. Csapadékra mindazonáltal nem kell számítani. Nagy területen megélénkül a szél, és az Észak-Dunántúlon erős, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak. Nappal a legenyhébb órákban 8 és 15 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 4 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Szombatona felhőzet fokozatosan megnövekszik és megvastagszik, majd délután délnyugat felől már szakadozni is kezd, ám napközben eső, zápor is várható. A szél is többfelé megélénkülhet, s helyenként meg is erősödhet. Éjszaka a leghidegebb órákban 5 és 10 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani, majd nappalra 6 és 13 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, s egyre többfelé alakulhat ki eső és zápor, miközben a szél több helyen megerősödik, és nyugaton akár viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 5 és 14 fok között alakul.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés